Sayfalar

12 Temmuz 2012 Perşembe

Siğil nasıl geçer ?


Siğil en sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisidir.Bu viral kökenli ve bulaşıcı bir hastalık olan siğil vücudun farklı bölgelerinde görülebilir. Siğil, genellikle görünüm açısından kötü bir görünüş arz ettiğinden dolayı tedavisine başvurulan bir hastalıktır.Siğil önemsenmediği durumlarda daha ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Siğil nasıl geçer  ve siğil tedavisi en çok merak edilen konulardan birisidir. Siğil, deri teması ile bulaşıcı bir hastalık olmakla beraber siğil bulunan kişiler ile temas edilmemesi ilk önlemlerden birisidir. Siğil olan kişilerde aile içi bireylerde de siğil görülme ihtimali yüksektir. Siğil Tedavisi gerçekleştirilmediğinde siğillerin sayısı artarak vücudun çeşitli bölgelerine yayılabilir.

Siğiller, el sıkışma, öpüşme ve aynı temizlik ürünlerinin kullanılması gibi yollar ile diğer kişilere bulaşabilir. Siğil en fazla gençlerde ve çocuklarda görülen bir hastalık olmakla beraber kişisel bir genetik yatkınlık dolayısı ilede siğil oluşabiliyor.Siğiller, özellikle ortak kullanım alanları ve eşya aracılığıylada bulaşabiliyor. 


Siğil nasıl geçer?

Vücudun herhangi bir bölgesinde görülen siğiller kesinlikle el ile müdahale edilmemesi, koparılmaması gerekmektedir. Ayrıca en sık düşülen yanlışlardan birisi olan “zaman içerisinde geçer” algısı siğillerin daha çok artmasına ve yayılmasına neden olacaktır.

Siğillerin tedavisinde çeşitli krem ve jeller kullanılmaktadır ancak bunlar var olan siğil türlerinin yalnızca bir bölümünde kısmi olarak etkili olabilmektedir. Yakma yöntemi el bölgesinde görülen siğillerde en güvenilir yöntemlerden birisidir. Ancak bu tedaviden sonrada bazen siğil tekrar nufuz ettiği için sonrasında hastanın bir süre izlenmesi ve olası yeni oluşumların önüne geçilmesi gerekir.


Çağın vebası olan HPV virüsü çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve maalesef yeterli derecede bilinmemektedir. Tıpta yapılan araştırmalar yeterli olmayıp tedavilerden de kesin sonuca ulaşılamamaktadır. Dünya genelinde ve özellikle ülkemizde çok yaygın olup birçok kesim tarafından fark edilememektedir.
Bu yüzden pek çok kişi doğal yöntemler deneyerek siğillerden kurtulabilmektedir.Bu doğal bitkisel siğil tedavisi ile ilgili bilgiyi buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Siğil nasıl geçer diye düşünürken yaptığım araştırmalarda Siğillere Son kitabınına rasladım.
    Benimki gibi inatçı siğilleri bile uygulanan yöntem sayesinde 5 günde yok etti ve siğil nasıl geçer derdinden çok şükür beni kurtardı. Artık siğil nasıl geçer diye düşünüp durmak yerine bağışıklık sistemimi nasıl daha kuvvetli hale getireceğimi de biliyorum Siğillere Son kitabı siğil nasıl geçer tüm detaylarından bahsediyor

    YanıtlaSil