Sayfalar

12 Temmuz 2012 Perşembe

Siğil tedavisi


Pek çok siğil tedavisi ve şekli vardır fakat ağızdan alınan bir ilaçla veya bir iğneyle kolayca tedavisi şu an için maalesef söz konusu değildir.

Uygulanacak tedavi yönteminin belirlenmesinde, siğil sayısı, büyüklüğü, şekli gibi birçok faktör etkilidir. Tüm bu faktörler değerlendirildikten sonra hasta için en uygun tedavi şekli uygulanır. Hekimin uyguladığı tedaviler haricinde hastanın kendisinin uygulayabileceği krem tedavileri de bulunur.

Bu tedavilerin dışında  siğillerin dondurulması (Kriyoterapi), elektro koterizasyon (elektrikli aletle siğillerin tahrip edilmesi), kürtaj, cerrahi olarak çıkarma, CO2 lazer tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır. Bununka birlikte hastanın bağışıklık sistemini düzenleyerek tedavi edilmesi de sağlanabilir.
Siğil tedavisinde siğilin çıktığı bölge yok edilmeye çalışılır. Bu da pek çok yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi ilaçlarla siğil ilacı ile yapılır. Bu siğil ilaçların içerisinde dışarıdan sürülerek uygulanan asitler, virüsü zayıflatan veya bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler bulunmaktadır.

Dondurma, yakma gibi siğil tedavisi pek kullanılmasa da keserek çıkarma gibi cerrahi yöntemlere de başvurulabilmektedir.
Siğilin başlıca tedavi yönetimi bunlardır. Bu siğil tedavisi yöntemlerinin dışında bir de lazer tedavisi vardır. Lazer tedavisi genellikle en son başvurulan yöntemdir.
Lazer tedavisinin pahalı olmasından dolayı vede çok yaygın olarak bulunmamasından ötürü çok fazla kullanılmaz ama çok dirençli siğillerde bu yöntemede başvurulmaktadır.

Genel olarak siğil tekrara yatkın bir hastalık olmakla beraber büyük oranda bir daha çıkmaz fakat iyileştikten sonra bazı kişilerde ileri zamanlarda tekrar nufuz etmektedir. Siğilin tekrar etmesi durumunda tedavi değişikliğine gidilebilir ya da önceki tedavi yinelenebilir.

Siğil tedavisi için çok da agresif davranmamak gerekir çünkü çoğu zaman kendiliğinden de iyileşebilen bir hastalıktır. Bu bakımdan siğil hastaları diğer bazı zor hastalıklara nazaran daha şanslıdır.
Siğillerin belirtileri, tanısı,teşhisi kadar tedavisi de önemlidir. Öncelikle bu konuda doğru teşhis konulmalı sonra uygun tedavi yöntemi ile tedavi edilmesi gerekir.
Şu bir gerçekki siğil tedavisinde Tıpta yapılan araştırmalar yeterli olmayıp tedavilerden de kesin sonuca ulaşılamamaktadır.
Siğil nasıl geçer?
Siğil tedavisi için ilk önce bir hekime başvurmamız en doğru olanıdır ancak malesef ki siğillere sebep olan HPV virüsü için kesin bir tedavi bulunmamaktadır. Bu yüzden pekçok siğiller için doğal bitkisel tedavi yöntemlerine başvurur.

Bu doğal bitkisel tedavi yöntemi ile siğillerini birkaç günde doğal yöntemlerde tedavi etmeyi başaran pekçok insana rastlamış ya da hikayelerini onları tanıyanlardan dinlemişsinizdir.
Bu durum çoğu kimseye mucize gibi gelir ancak doğal tedavi yöntemlerinin çok hızlı sonuç verdiği ve iz bırakmadan sağlıklı bir iyileşme sağladığı bilinen bir gerçektir.

Pek çok kişi bu avantajlarından dolayı doğal tedavi yöntemlerine başvurur. Bu noktada yanılgıya düşülen nokta ise, her doğal tedavi yönteminin her siğili iyileştirebileceği kanısıdır.
Siğilin bulunduğu bölge ve tipine göre farklı tedavi yöntemleri uygulanması gerekir. Doğal tedavi yöntemi seçerken mutlaka bilimsel verilere dayanılmalı ve öncelikle siğilin çeşidi tespit edilmelidir. Bu şekilde uygulanan doğal tedavinin başarılı olma ihtimali çok daha yüksektir.

Siğilin yüzeysel tedavisinden sonra da tekrarlama riski devam etmektedir. Bu riski en aza indirmek için ise yine alabileceğimiz pek çok önlem bulunur. Bu önlemler yaşayış şeklimizden beslenmemize kadar hayatımızı düzene sokacak ve bağışıklık sistemimizi düzenleyecek önlemlerdir.

Siğilin doğal tedavisi ve bağışıklık sistemini güçlendiren ipuçlarının yeraldığı Siğillere Son kitabı ve hediyesi olan Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin kitaplarında en etkili denenmiş doğal tedavi yöntemleri siğil türlerine göre ayrılmış ve anlaşılır bir dille açıklanmış. Yanlış doğal tedavilerle vakit kaybetmeden önce bu kitabı inceleyerek bu kitaptaki tedavi metodu ile siğile son verebilirsiniz.
Siğillere son kitabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder